Прогрес

Чистити зуби відразу після сніданку не можна — і ось чому

Британська асоціація стоматологів розкрила секрети догляду за зубами у денний і вечірній час.

У дитинстві батьки нас вчили, що треба чистити зуби двічі на день: вранці і ввечері. Але, виявляється, є декілька тонкощів догляду за ними, про які ми не знаємо. Британська асоціація стоматологів вирішила поінформувати людей і розповісти про те, що ж ми робимо не так, інформує Ukr.Media.

Секрети догляду за зубами, або у чому ми помилялися?

Чистити зуби слід перед сном і вранці, але лише за 1 годину до прийому їжі або через щонайменше 1 годину. Вся річ у тому, що є продукти з високим вмістом кислот. Якщо ви їх вживаєте, то емаль зубів стане більш пористою. Щоб вона прийшла в норму, треба час. Так що відразу чистити зуби після сніданку явно не варто: їм можна легко зашкодити.

Інші поради по догляду за гігієною порожнини рота

По-друге, не варто забувати про язик і ясна: адже з допомогою щітки можна і з них прибрати наліт. Чистіть їх і зуби протягом двох хвилин. Не поспішайте.

Ідеальною вважається паста, що містить фтор. Так що будьте уважні при покупці: читайте склад на упаковці.

Як потрібно чистити зуби?

М’якими рухами очистіть всю поверхню зубів. Після чого виплюните пасту і видаліть наліт між зубами з допомогою зубної нитки.

Почистивши зуби, багато починають використовувати ополіскувач для рота. Це неправильно, бо в з’єднанні з зубною пастою він може нашкодити емалі. Краще всього почекати трохи. Або взагалі можна скористатися ополіскувачем після обіду. Після цієї процедури протягом 30 хвилин нічого не їжте і не пийте.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net