Men's & Women's

Чому з’являється целюліт: найбільш поширені причини

Така неприємна «апельсинова кірка» присутня майже у 80% жінок.

Целюліт — дефект зовнішності, від якого страждають багато жінок. Косметологи пропонують цілий арсенал засобів, які допоможуть позбутися нерівностей на шкірі, але до кінця проблема залишається невирішеною. Тому тим, хто готовий кинути всі сили на боротьбу з целюлітом, і тим, хто вважає це природним явищем (якщо він не виходить за межі першого ступеня), непогано було б знати, від чого він з’являється, інформує Ukr.Media.

Целюліт — жіноча проблема

Така неприємна «апельсинова кірка» присутня майже у 80% жінок. Пов’язано це з пристроєм гормональної системи. Основний жіночий гормон естроген спонукає організм до накопичення надлишків жирових клітин в певних зонах. Це переважно стегна і сідниці. З цієї причини як нормальні, так і патологічного характеру гормональні перебудови можуть спровокувати виникнення целюліту. До того ж підлітковий вік, вагітність, гормональні збої через порушення роботи яєчників — це фактори ризику.

Харчування і нестача фізичної активності

Надлишок жирної, вуглеводної, солодкої й обробленої їжі несе небезпеку в тому, що стосується целюліту в двох основних аспектах. Перша причина цілком очевидна. Це збільшення маси тіла і кількості жирових відкладень, які починають розташовуватися під шкірою нерівномірно.

Інша не така помітна візуально, але вплив її не менш великий — порушення обміну речовин через вживання нездорової їжі, багатої консервантами і штучними добавками. Вони також здатні впливати на жирові клітини в бік їх розростання. Але навіть при такому харчуванні, якщо людина веде активний спосіб життя і багато рухається, целюліт може бути виражений менше, ніж у жінок, які не люблять обтяжувати себе тренуваннями.

Одяг та взуття

Це може на перший погляд здатися дивним, але любителькам тісних джинсів, обтягуючих брюк і високих каблуків варто задуматися. Річ у тому, що надмірне здавлювання шкіри і прилеглих тканин, якщо це трапляється на регулярній основі, здатне порушити кровообіг і лімфоток. Це призводить до застійних явищ в місцях найбільшого тиску і змін жирової тканини.

Генетична схильність

На жаль, целюліт може бути спадковою особливістю організму. Тому, якщо вас хвилює ця проблема, зверніть увагу на зовнішність своїх родичів жіночої статі. Якщо у мам, бабусь, тіток і сестер ця проблема присутня, ймовірність того, що і ви зіткнетеся з нею, підвищується. Але панікувати, якщо ця обставина виявилася, не варто. Можна звернутися до фахівця, який призначить профілактичні заходи. А також помічено, що білі люди європеоїдної раси більш схильні до целюліту, ніж азіати і ті, у кого є африканські коріння.

Хвороби щитовидної залози

Це пов’язано з тим, що щитовидна залоза відноситься до органів, які виробляють гормони. Порушення її функціонування в бік гормонального надлишку або нестачі можуть стати причиною прискорення ліпогенезу (формування жирових клітин) і уповільнення ліполізу (жироспалювання). В цьому випадку допомогти може адекватне лікування, призначене лікарем-ендокринологом.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net