Здоров’я

Чотири речі в будинку, які можуть змусити Вас бігати по лікарях

Не всі речі і предмети однаково безпечні, навіть якщо виглядають цілком пристойно.

Деякі предмети вжитку, без яких ми не уявляємо своє життя, намагаються це саме життя у нас відібрати. Їх, щонайменше, чотири — озирніться навколо, інформує Ukr.Media.

Стіни. Вдома і стіни допомагають. Але не завжди. Як правило, стіни — це розсадник пилу і цвілі. Це нерідке явище, особливо, якщо стіни від вогкості покрилися цвіллю. Крім неестетичного вигляду це ще й псує здоров’я, отруюючи вас. Цвілеві грибки всюдисущі і токсичні, викликають захворювання органів дихання.

Килими. Крім вікового пилу і кліщів, які селяться в старих килимах, є ще одне джерело бід. Це нові килими, які виділяють шкідливі речовини, якими їх обробляють. Тому варто при першому використанні килим ґрунтовно провітрити, а старий — частіше чистити. Інакше головного болю і нудоти не уникнути.

Кондиціонер, спліт-система, зволожувачі повітря. Мають фільтри, які забиваються, і вологість. Ідеально для бактерій і цвілі, так і уявляється цей брудний повітряний потік, який для багатьох стане причиною хвороб.

Будь-які речі, після хімчистки. Процедура жорсткого хімічного чищення речей не завжди така безпечна, як багато хто думає. По-перше, відіпрати старі плями непросто, тому в хід іде важка артилерія, хімічна, як правило. По-друге, часто частки токсичних сполук залишаються на речах і оббивці меблів, хоча візуально все чисто. І ви потім цим дихайте, а часто і не тільки.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net