Men's & Women's

CNN запропонував «Арсеналу» і «Челсі» бойкотувати матч в Баку через скандал з Мхітаряном

Двом англійським футбольним клубам — «Арсеналу» і «Челсі», слід бойкотувати фінальний матч Ліги Європи в Баку. Про це йдеться в статті, опублікованій на сайті CNN.

На думку автора публікації, цей крок стане унікальним проявом згуртованості і поваги до всіх народів.

21 травня футбольний клуб «Арсенал» виступив з офіційною заявою про те, що хабвек клубу, капітан збірної Вірменії Генріх Мхітарян не поїде в Баку на фінал Ліги Європи.

Раніше в лондонському клубі побоювалися, що у Мхітаряна можуть виникнути проблеми з в’їздом, так як громадяни Вірменії та інших країн з вірменськими прізвищами вже стикалися з подібними труднощами в минулому. Сам Мхітарян раніше двічі пропустив єврокубкові матчі проти азербайджанських команд.

На думку автора публікації, той факт, що знаменитий футболіст, визнаний у всьому світі, не візьме участі в фінальному матчі тільки через свою національність — це ганьба для Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

У матеріалі наголошується, що відсутність Мхітаряна з політичних мотивів може стати великою втратою для клубу «Арсенал». Якщо команда програє в Баку, то всіх постійно буде хвилювати питання про те, як би склалася гра, якби Мхітарян вийшов на поле.

Нагадаємо, сам Мхітарян опублікував фото і написав у своєму акаунті в Instagram, що розглянувши всі варіанти, прийняв таке непросте рішення і відмовився від гри в фіналі Ліги Європи.

Фінал Ліги Європи планується 29 травня в Баку.