Економіка

«ConocoPhillips Exploration Azerbaijan LTD» залишає Азербайджан

Компанія «ConocoPhillips Exploration Azerbaijan LTD» закриває філію в Азербайджані.

«ConocoPhillips Exploration Azerbaijan LTD у зв’язку з закриття філії протягом двох місяців буде приймати претензії від кредиторів», — зазначається в оголошенні компанії, повідомляє «Інтерфакс-Азербайджан».

Компанія SOCAR і ConocoPhillips Exploration Azerbaijan LTD в липні 2011 року підписали дослідне угоду про доразведочной діяльності на сухопутної території Азербайджану. Мета проекту полягала у виявленні нових перспективних нафтогазових родовищ на суші і надання сприяння у проведенні в майбутньому пошуково-розвідувальних робіт, а також позитивний вплив на соціально-економічний розвиток регіонів.

В цілому, ConocoPhillips в даний час не є учасником нафтогазових контрактів в Азербайджані. Компанія мала 20% пайової участі в контракті на розробку перспективної структури Зафар-Машал в азербайджанському секторі Каспію. Проект був закритий після буріння першої розвідувальної свердловини і відмови оператора проекту ExxonMobil, від продовження розвідувальних робіт. Також ConocoPhillips була акціонером нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейан з часткою участі 2,5%, яку в 2015 році продала компанії CIECO.