Соціум

«Царський скандал» в Грузії: Давида Багратіоні-Мухранського покликали в МВС

князьМВС Грузії викликало князя Давида Багратіоні-Мухранского, щоб задати питання з приводу звинувачень його колишньої дружини, представниці грузинського царського роду Анни Багратіоні-Грузинської, повідомляє Sputnik — Грузія з посиланням на Перший канал.

В даний час Давида Багратіоні-Мухранського немає в Грузії. Давид залишив країну 3 квітня, через добу після того, як його дружина дала свідчення в поліції. Вона заявила, що 9 травня 2014 року Давид розправився над нею на очах у дитини. Тим часом, сам Давид причиною від’їзду назвав погіршення стану здоров’я своєї матері.

За словами адвоката сім’ї Багратіоні-Грузинських, інцидент стався в Сагурамо (поблизу Тбілісі), в домі Давида Багратіоні-Мухранского. У цей час Давид і Анна вже були в розлученні, але для того, щоб дитина спілкувалася з батьком, Анна їздила в Сагурамо — в п’ятницю, суботу та неділю. Графік спілкування з дитиною вони попередньо погодили.

«Царський скандал почався після того, Ганна і Нугзар Багратіоні-Грузинські звинуватили вже колишнього родича в незаконному використанні символіки Царського дому Грузії. У відповідь князь Давид Багратіоні-Мухранський поставив під сумнів царське походження Анни, заявивши, що її справжнє прізвище — Сіхарулідзе.

Батько з дочкою через Тбіліський міський суд намагалися заборонити Давиду Багратіоні-Мухранскому вручати орден від імені Царського дому Грузії, керівником якого є Нугзар Багратіоні-Грузинський, однак, суд відмовився розглядати цю справу.

Тепер суд розбирає другу справу — про розподіл майна колишнього подружжя.

Давид Багратіоні-Мухранський одружився з Анною Багратіоні-грузинською в 2009 році. Царське весілля опинилося в центрі уваги грузинської громадськості, Грузинські монархісти назвали цю подію історичною подією. Через два роки у подружжя народився син Георгій. Однак шлюб Давида і Анни був недовгим — в 2013 році царська сім’я заявила про розлучення.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net