Економіка

ЦБ Китаю пообіцяв продовжити адресне стимулювання економіки

Народний банк Китаю (НБК, Центробанк країни) пообіцяв продовжувати адресний стимулювання і підтримувати стабільність юаня, зазначивши, що ескалація торгової війни може дестабілізувати світову економіку. Про це пише Финмарткет.

«Торговельні суперечки і невизначеність щодо глобальної політики можуть негативно позначитися на світовій економіці, зокрема, призвести до посилення інфляції, підірвати ділову і споживча довіра, а також викликати хвилювання на фінансових ринках», — йдеться в квартальному звіті про кредитно-грошової політики, оприлюдненому НБК.

Центробанк має намір дотримуватися балансу між заходами посилення і пом’якшення кредитно-грошової політики, при цьому широко використовуючи адресні монетарні стимули, зазначається у звіті.Заступник голови НБК Пань Гуншэн заявив в інтерв’ю Financial News, опублікованому в неділю на сайті Центробанку, що НБК прийме необхідні контрциклічні заходи для подолання негативних трендів.

«В останні роки ми набрали багатий досвід і придбали достатню кількість інструментів для боротьби з волатильністю валютного ринку», — заявив Пань Гуншэн.

Стабільні економічні і фінансові показники Китаю забезпечують істотну підтримку в плані підтримки стабільності китайської валюти, зазначив він.

При цьому представник ЦБ додав, що китайський валютний ринок, ймовірно, зіткнеться з більш активним відтоком капіталу в цьому році.Серед заходів, до яких може вдатися НБК для підтримки стабільності юаня, експерти називають коригування механізму встановлення щоденного довідкового курсу юаня за рахунок обліку «контрциклічну фактора», пише Dow Jones.

Курс юаня піднявся на 0,1% в парі з доларом США в понеділок — до 6,9118 юаня/$1. Китайська валюта дорожчає вперше за 4 сесії.З початку травня юань подешевшав на 2,6% в парі з доларом.