Світ

«Це наш обов’язок перед вірменським народом»: Макрон відправив Саркісяну зворушливе послання

ПарижФранція продовжить боротьбу в ім’я правди і справедливості пліч-о-пліч з Вірменією. Про це написав президент Франції Еммануель Макрон у листі, адресованому вірменському колезі Армену Саркісяну.

11 квітня Еммануель Макрон підписав указ про проголошення 24 квітня Національним днем пам’яті жертв Геноциду вірмен.

Після цього офіційний представник Ердогана повідомив, що Анкара «рішуче засуджує» даний крок, оскільки вважає його «політичною брехнею, яка суперечить історичним фактам».

У посланні Саркісяну Макрон в черговий раз підтвердив, що у Франції щороку 24 квітня буде відзначатися Національний день пам’яті жертв Геноциду вірмен.

«Це наш борг перед Вірменією та вірменським народом, а також перед врятованими і біженцями, яких Франція прийняла з розпростертими обіймами, і чиї нащадки увійшли в історію нашої країни», — йдеться в листі.

Він підкреслив, що необхідно прямо і тверезо оцінювати минуле, схиляючи голову перед пам’яттю загиблих і поважаючи спогади живих.

«Це моє переконання, знаю, що його розділяє і Вірменія. Ми поруч з вами в момент спогадів, поруч з вами в ім’я майбутнього Вірменії зараз, коли створюються нові сторінки історії, яка повинна стати сторінкою миру і процвітання», — написав Макрон.

Він підкреслив, що Франція і Вірменія пишаються своєю спорідненістю і впевнені в майбутньому.