Економіка

Ціна на нафту впала нижче $57 за барель

Нафта стрімко втрачає в ціні на тлі побоювань інвесторів щодо наслідків торгової війни Китаю і США.

Світові ціни на нафту еталонних марок прискорили зниження на побоюваннях щодо уповільнення темпів зростання світової економіки. При цьому котирування Brent уперше з 4 січня опустилися нижче $57 за барель. Про це свідчать дані торгів увечері в середу, 7 серпня.

Отже, станом на 20:00 (за київським часом) жовтневі ф’ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилися на $2,64 (4,48%) — до $56,30 за барель.

Вартість ф’ючерса на WTI на вересень в електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) подешевшала на $2,58 (4,81%) — до $51,05 за барель.

Тож спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI становить $5,25 на користь Brent.

Ринок чекає даних про запаси палива в США. Аналітики, опитані S&P Global Platts, у середньому прогнозують скорочення комерційних резервів на минулому тижні на 3,8 млн барелів.

Раніше в середу «чорне золото» подешевшало до мінімуму за пів року. Нафта втрачає у ціні на тлі побоювань інвесторів щодо наслідків торгової війни Китаю і США.

Американський президент Дональд Трамп пообіцяв ввести нові мита на товари з Китаю. Цей крок може обмежити попит на сировину для двох найбільших споживачів нафти у світі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net