Соціум

Цукерберг: Майбутнє — це особисте

ЦукербергГенеральний директор Facebook Марк Цукерберг розповів про новий «орієнтованому на конфіденційність» баченні соціальної мережі, включаючи наскрізне шифрування розмов в Messenger і безпечні статуси WhatsApp, які можуть бачити тільки друзі.

Як повідомляє AP, нові функції є частиною стратегії, спрямованої на протистоянні зростаючої кількості критиків, регуляторів і конкурентів Facebook.

«Я розумію, що багато людей не впевнені, що ми серйозно ставимося до цього», — сказав він. «Ми прагнемо зробити це добре і відкрити нову главу для наших продуктів».

За останній рік Цукерберг і його заступник Шеріл Сандберг неодноразово приносили вибачення за постійно зростаючий список невдач Facebook з приводу конфіденційності, зловживання даними і проблем безпеки. Минулого тижня компанія заявила, що виділяє 3 мільярди доларів на покриття можливого штрафу Федеральної торгової комісії за порушення конфіденційності.

На тлі всього цього Цукерберг фокусує свою увагу на майбутньому Facebook, підкреслюючи приватний обмін повідомленнями і роль Facebook в «спільнотах».

Перероблене додаток Facebook і версія сайту для робочого столу поміщають приватні групи в центр сторінки. Понад 400 мільйонів користувачів знаходяться в групах — або на сторінках Facebook, призначених для об’єднання людей зі схожими ідеями. За словами Цукерберга, редизайн структурований так, щоб було легко спілкуватися як з групами, так і з окремими друзями. Цукерберг зазначив, що «майбутнє — це особиста».

Источник: NEWS.am

Аспекты.net