Політика

Депутатам замовили планшетів на 14 мільйонів

Управління справами Апарату Верховної Ради замовило 528 сенсорних планшетів на загальну суму 13,8 мільйона гривень. Переможцем торгів стала фірма Валтек, пишуть Наші гроші з посиланням на систему Prozorro.

Як стало відомо, планується закупівля планшетів Lenovo Miix 520-12IKB (81CG027DUL) із клавіатурою, мишкою, USB-адаптером, мережним адаптером і сумкою за ціною 26 тисяч 130 гривень.

На офіційному сайті Леново Україна ця ж модель, без додаткового обладнання, вроздріб пропонується на 11% дорожче — за 28 тисяч 999 гривень. Ця різниця може пояснюватися знижкою на оптове замовлення.

Гарантійний термін на планшет і додаткове обладнання становить один рік після поставки. Ціна угоди — на 3% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 14,26 млн гривень.

Конкурентом переможця тендера з такою самою моделлю було ТОВ В.М, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Засновниками столичної фірми Валтек зі статутним капіталом 375 гривень, яка перемогла на тендері, є Ісатай Бекешев та Олена Нестерова з Києва та Євген Нестеренко зі Слов’янська Донецької області. Керує фірмою Федір Федорович Макавчук родом із Криму.

Цікаво, що переможець є фігурантом кримінального провадження столичного відділення Державного бюро розслідувань щодо можливого нанесення збитків державному бюджету на загальну суму майже 100 тисяч гривень під час закупівлі програмного забезпечення.

Нагадаємо, в листопаді нардепи проголосували за постанову, затвердивши кошторис Верховної Ради України на 2020 рік. На здійснення законотворчої роботи парламенту направлять 1 млрд 53 млн 383,1 тис. грн.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net