Політика

Держгеокадастр заявив про готовність до відкриття ринку землі

Глава відомства заявив, що земельний кадастр наповнений на 73%. Цьогоріч провели інвентаризацію 1 млн га держсільгоспземель, інші землі з’являться в кадастрі до серпня 2020 року.

У Державному земельному кадастрі повністю готові до запуску ринку землі. Про це заявив глава Держслужби України з питань геодезії, картографії та кадастру Денис Башлик на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

«У нас сьогодні кадастр має наповненість 73%. Невеличка ремарка — лише половина країн-членів Європейської економічної комісії ООН мають наповненість кадастру більше 80%. Я можу сказати, що кадастр повністю готовий до запуску ринку землі», — зазначив він.

За словами глави Держгеокадастру, в поточному році проведена інвентаризація 1 мільйон гектар державних сільськогосподарських земель, інші ж землі з’являться в кадастрі до 1 серпня 2020 року. Також він повідомив, що Держгеокадастр позбудеться деяких повноважень.

«Держгеокадастр буде позбавлений невластивих йому функцій — розпорядження землями. Наша принципова позиція — ними повинні розпоряджатися в громадах, а не з Києва», — зазначив він.

Нагадаємо, що раніше сьогодні «слуги народу» виступили проти продажу землі іноземцям до референдуму. При цьому під час засідання фракції остаточно не дійшли згоди про кількість землі в одні руки.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net