Економіка

Держмитниця запустила калькулятор для розмитнення авто

В Україні запустила сервіс автоматичного розрахунку митної вартості та платежів за митне оформлення автомобілів.

Державна митна служба (ДМС) запустила сервіс автоматичного розрахунку орієнтовної митної вартості та платежів за митне оформлення автомобілів, повідомив глава відомства Максим Нефьодов у Facebook. Правда, тільки в тестовому режимі. Користувачі на калькулятор скаржаться, оскільки він працює з перебоями, про можливості яких глава ГТС чесно попередив, інформує Ukr.Media.

«Калькулятор митної вартості та платежів при митному оформленні автомобіля готовий. Наш онлайн-сервіс в кілька кліків може розрахувати, скільки і яких саме податків необхідно сплатити за ввезення б/у або нового автомобіля з-за кордону», — зазначив Нефьодов.

Тестуйте за посиланням: http://calc.customs.gov.ua/

Цей сервіс видає дані щодо мінімальної, середньої та максимальної вартості зазначеного авто за 2018-2019 роки на основі реальної інформації більш ніж 2,3 тис. моделей. Це робоча база тих машин, які були оформлені на митниці. Базу, за словами Нефьодова, почистили вручну від помилок і друкарських помилок, тому процес створення калькулятора і затягнувся на цілих півтора місяця.

«Що мається на увазі під «за 2018-2019 роки». Скажімо, Форд Фокус 2.0 2012 року випуску у 2013 коштував одні гроші, а зараз — зовсім інші. Машина за параметрами не змінилася, але брати цифри за 2013-й і застосовувати їх до 4.11.2019 не можна. Тому беремо оформлення за відносно недавній проміжок часу, за який знецінення не настільки істотне», — зазначив головний митник.

Нагадаємо, днями стало відомо, що Верховна Рада може затвердити нову формулу щодо розмитнення авто на єврономерах. До парламенту подано законопроєкт (№2342), який вносить зміни у Податковий кодекс. Згідно з документом податок за легалізацію машин на євробляхах становитиме у цілому близько 35% від вартості транспортного засобу.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net