Прогрес

Деякі приставки Sony PlayStation потрапили в книгу рекордів Гіннесса

Дізнайтеся які та чому.

25 років тому в Японії почалися продажі культової приставки Sony PlayStation. Сьогодні стало відомо, що ця серія ігрових консолей офіційно встановила рекорд із продажу, який офіційно зареєстрований у книзі рекордів Гіннесса. Усього компанія продала 450 мільйонів ігрових консолей для дому, інформує Ukr.Media.

Минулого місяця Sony опублікувала квартальний звіт про продажі. Із нього стало відомо, що компанії вдалося реалізувати 102,8 мільйона консолей PlayStation 4. Таким чином, останнє покоління ігрової приставки зайняло чверть від загального числа проданих приставок Sony. При цьому за 25 років було відвантажено 102,5 мільйона оригінальних PlayStation.

Найпопулярнішою консоллю у світі залишається PlayStation 2, яка продалася нечуваними тиражами у 155 мільйонів пристроїв. Враховуючи, що до запуску наступного покоління ще рік, у Sony є час для нових рекордів. Однак аналітики прогнозують, що компанія продасть не більше 13,5 мільйонів консолей за цей час.

«Ми дуже раді бути титулованими як бренд ігрових приставок для будинку, який найбільше продається, із більше ніж 450 мільйонами реалізованих пристроїв серії PlayStation станом на 7 листопада, згідно GuinnessWorldRecords.»

Якщо говорити про результати інших брендів, то друге місце слід віддати Nintendo, чия консоль Wii розійшлася 101,6-мільйонним тиражем. Успіхи компанії Microsoft на такому тлі тьмяніють: легендарна Xbox 360 продалася в кількості 85 мільйонів штук, а всі версії Xbox One не нараховують і 43 мільйонів консолей.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net