Здоров’я

Деякі продукти можуть покращити сон

Перед сном у багатьох людей виникає бажання що-небудь з’їсти. У цьому немає нічого страшного, адже лягати спати на пустий шлунок нікому не хочеться. Проте, одна справа — наїстися перед сном, а інша — дозволити собі невеликий перекус. Однак не усі продукти можна їсти, якщо ви хочете добре виспатися, інформує Ukr.Media.

Вишня

Якщо у вас є проблеми з засинанням, то почніть пити вишневий сік. Мине зовсім небагато часу, і ви забудете, що у вас колись була така проблема. Все пояснюється дуже просто. У вишні міститься мелатонін, який допомагає налаштувати наші внутрішні годинники. Під час вживання її у їжу збільшується тривалість сну, а також поліпшується його якість.

Вівсяні пластівці

Відмінним варіантом харчування перед сном є вуглеводи. Проте, це не означає, що потрібно з’їсти пачку печива. Найкраще обійтися тарілочкою смачної каші. Це можуть бути вівсяні пластівці, залиті молоком, гречана або ячна каша. З’ївши таку страву, ви не лише вгамуєте голод, але й не будете відчувати почуття тяжкості у шлунку.

Банани

Цей фрукт не лише дуже смачний, але і корисний. Адже у ньому міститься велика кількість корисних речовин. Вони не лише сприяють поліпшенню вашого сну, але й позитивно впливають на серце та кровоносні судини.

М’ясо індички

У ньому містяться амінокислоти, які сприяють розслабленню організму і швидкому засинанню. Тому, з’ївши невелику порцію м’яса індички, ви обов’язково захочете поспати.

Солодка картопля

Її вплив на організм можна порівняти з бананами. Адже у ній є вуглеводи та калій, які сприяють розслабленню м’язів тіла. Також у ній містяться антиоксиданти. Вони чинять загальнозміцнювальний ефект на організм.

Чай

Якщо їсти не хочеться, але заснути зовсім не вдається, то заваріть собі корисний напій. Ми маємо на увазі чай з ромашкою, а також із корінням валеріани. Ваш сон буде спокійним і міцним, як у немовляти.

Ми перерахували вам найбільш ефективні продукти, які позитивно впливають на ваш сон. Пропонуємо вам звернути увагу на продукти, яких варто уникати. Інакше вам загрожує безсонна ніч.

Що не варто їсти перед сном

Не слід їсти перед сном шоколад. У ньому міститься велика кількість цукру, а також кофеїн. Швидко заснути ви не зможете. Також у шоколаді міститься теобромін, який підвищує частоту серцевих скорочень і не дозволяє організму розслабитись. Що ще небажано їсти перед сном? Жирну, важку їжу, на зразок гамбургерів. Організму потрібен час, щоб її перетравити.

Також не слід перед сном приймати алкоголь. Тим більше у великій кількості. Ваш сон буде поверхневим і постійно перериватиметься. Не потрібно перед сном пити й каву, її краще залишити на ранкові години.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net