Здоров’я

Дієтолог розповіла правду про швидке схуднення

Дієтолог пояснила, чим небезпечне екстремальне скидання ваги, коли людина обмежує себе практично у всьому.

Експерт з харчування Наталія Кошкіна вважає, що відсутність у раціоні вуглеводів і солодощів, низька калорійність та інші жорсткі обмеження в їжі ні до чого доброго не приводять. Правду про швидке схуднення дієтолог розкрила в своєму Instagram-акаунті.

Якщо людина, яка худне, буде жорстко себе у всьому обмежувати, то це загрожує їй уповільненням обмінних процесів.

«При мізерному харчуванні досить швидко організм переходить в режим голодування і перестає витрачати енергію. Тобто ви мало їсте, але не худнете. Прикро і безглуздо», — пояснила експерт.

Також за її словами, людина, яка сидить на екстремальній дієті, може втратити м’язи, які почнуть розщеплюватися разом з жиром.

«А це вкрай небажано, оскільки ваші м’язи — великий споживач енергії. А обсяг м’язової маси дуже важливий з точки зору зниження ваги в довгостроковій перспективі», — розповіла Кошкіна.

Також, за її словами, через урізаний раціон можуть відбутися порушення харчової поведінки.

«Схуднення має бути безпечним не тільки для здоров’я, але і для психіки. Якщо у вас є до цього схильність, то жорсткі обмеження запускають механізм. У низці випадків це не просто порушення, а РХП (розлади харчової поведінки, — ред.). А лікування РХП — це психотерапія тривалістю не один рік», — попередила дієтолог.

Вона порекомендувала заради швидкого схуднення не експериментувати зі своїм здоров’ям.

«Наберіться терпіння: працюйте над зміною харчової поведінки, розвивайте здорові звички і отримуйте від цього задоволення», — підсумувала Наталія Кошкіна.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net