Здоров’я

Дієтологи розповіли, як накачати м’язи за допомогою обідів

Веганський хумус підійде і м’ясоїдам, адже він легко поєднується з куркою.

Перед Новим роком всі хочуть привести себе в порядок і добре виглядати на святі. При цьому останній місяць завжди завантажений роботою, а тому дієтологи рекомендують включити в раціон хумус, інформує Ukr.Media.

Експерти з харчування зазначають, що унікальні особливості арабської страви полягають у насінні нуту. Вважається, що хумус допоможе накачати м’язи.

Річ у тім, що нут складається з швидких вуглеводів і білків, що аналогічні яєчним. Також у бобових багато вітамінів, мінералів і лізину — речовин, яка поліпшує ріст м’язів та вироблення гормонів стрункості. Також лізин виробляє антитіла, що борються із застудою, а також нут відмінно підходить для грудневого раціону.

Рецепт дієтичного хумусу, що особливо полюбляють вегани

Нут 1 склянка;
насіння кунжуту 1-2 ст л.;
сік лимона 1 ст л.;
оливкова або кунжутна олія 4 ст л.;
часник 3 зубчики;
сіль, перець за смаком.
Спочатку варто поставити замочуватися нут на 8 годин. Потім вода зливається, бобові промиваються і варяться в холодній воді до м’якого стану разом з часником. У готовий нут додаються інші інгредієнти, після чого це доводять до стану пюре за допомогою блендера.

Харчуватися хумусом варто вдень — через поживність та малий вміст складних вуглеводів, він не підходить для сніданку та вечері. Для того, щоб наростити м’язи, але при цьому не погладшати варто контролювати дозу. Як основну страву не варто їсти понад 200-250 г бобового пюре. Як закуску та соус до курячої грудки варто їсти не більше 100 г хумусу.

Особливо корисно споживати страву після тренувань: лізин допоможе відновити м’язову тканину і наростити її обсяги набагато швидше від звичайного білка.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net