Соціум

Дитячу іграшку Ейнштейна пустять з молотка

Дитяча іграшка фізика Альберта Ейнштейна (1879 — 1955) — мозаїка — виставлена на аукціон у Нью-Йорку, повідомляє ТАСС з посиланням на The Times of Israel.

Набір включає більше 500 різнокольорових намистин, які можна прикріплювати на спеціальній дошці з отворами для створення мозаїки, а також декорований дерев’яний футляр для іграшки.

Опис лота на сайті аукціонного дому Kestenbaum&Company свідчить, що мозаїка «допомагала юному Ейнштейну розвивати уяву» і тим самим «сприяла формуванню розуму, який подарував людству найвеличніші наукові теорії останнього тисячоліття».

За даними видання, нинішній власник отримав іграшку в подарунок від самого Альберта Ейнштейна незадовго до смерті вченого в 1955 році. Незважаючи на потертість футляра і дитячі олівцеві малюнки на його внутрішній стороні, вартість мозаїки оцінюється приблизно в $ 4-6 тис.

Аукціон запланований на 20 червня. За інформацією газети, на ньому також будуть продані інші особисті речі Ейнштейна: його портрет, виконаний французькою художницею Лу Альбер-Лазар, срібні чарки з Китаю і кілька лляних серветок, вишитих рукою матері великого вченого.