Соціум

Для Нацгвардії знайшли нове застосування

Вже з 1 серпня піші підрозділи Нацгвардії почнуть патрулювати вулиці — вони будуть на посту 5 днів у тиждень, 6 годин на день.

Патрулювати українські міста з 1 серпня будуть піші підрозділи особового складу Національної гвардії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Самостійні патрулі Нацгвардії будуть нести службу 5 днів у тиждень 6 годин з моменту виходу на маршрут.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зазначив, що відповідне доручення вже підготували. У таких патрулях буде задіяно 50% від особового складу патрульних підрозділів Нацгвардії.

За словами заступника командувача НГУ Миколи Миколенка, на патрульну службу від Нацгвардії заступить близько 2 тисяч військовослужбовців.

«Зони оперативного реагування, день і час несення служби, кількість змін, з урахуванням оперативної обстановки, визначаються керівником органу Нацполіції за погодженням з командиром військової частини Нацгвардії», — сказав Миколенко.

Також він додав, що під час виконання певних завдань наряди Нацгвардії перебуватимуть у підпорядкуванні керівника Нацполіції, на території якого вони будуть нести службу.

Згідно з графіком МВС, підрозділ патрулюватиме ділянку радіусом в 1,5 км. Крім піших патрулів НГУ, планується і служба автопатрулів та підрозділів зі службовими собаками. Ймовірно, група буде складатися з трьох військовослужбовців.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net