Економіка

Доходи Boeing різко впали через авіакатастрофи

BoeingОперативний прибуток американського авіаконцерну Boeing в першому кварталі поточного року знизилася на 21 відсоток через проблеми, викликані катастрофами літаків серії Max. Фінансові прогнози на весь 2019 рік анульовано, а нові будуть оприлюднені лише після прояснення ситуації, оголосили в штаб-квартирі Boeing, передає DW.

Оборот Boeing в першому кварталі скоротився на два відсотки до 22,9 млрд доларів. У той же час втрати через проблеми зі збутом літаків 737 Max були частково компенсовані зростанням доходів за рахунок контрактів у військовій сфері та в сфері техобслуговування.

У Boeing також повідомили про прогрес у справі остаточної сертифікації оновлень для програмного забезпечення MCAS — системи, що служить для підвищення безпеки, якою оснащені літаки 737 Max. За висновком експертів, саме збої в MCAS стали причиною катастроф двох лайнерів Max, в результаті яких загинули в цілому 346 осіб. У Boeing, проте, попередили, що в найближчому майбутньому сертифікації даних оновлень очікувати не слід.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net