Економіка

Доходи Трампа в 2018 році знизилися

У 2018 році доходи президента США Дональда Трампа впали порівняно з попереднім роком, пишуть Bloomberg і CNN з посиланням на фінансову виписку глави держави, яку опублікувало Управління урядової етики. Прибуток був недоотриманий, зокрема, з курорту Мар-о-Лаго, де розташований особистий маєток Трампа.

Загальний розмір доходів президента США видання оцінюють по-різному, оскільки в документі відсутні точні цифри. Розмір доходу зазначений у вигляді діапазону сум. В результаті Bloomberg оцінює дохід президента в не менш ніж $ 421 млн, CNN — $ 434 млн. обидва видання відзначають, що це менше, ніж в 2017 році, коли президент отримав не менше $ 450 млн доходу, передає РБК.

Загальний список активів Трампа налічує 551 позицію. Туди входить нерухомість, цінні акції, компанії. Так, курорт Трампа в Мар-а-Лаго у Флориді отримав дохід в 22,7 млн доларів, що трохи менше, ніж минулого року — близько $25,1 млн.

У січні 2019 року президент США заявляв, що його обрання на пост президента принесло йому великі фінансові втрати. «Я втратив величезну кількість грошей, виконуючи цю роботу», — сказав він, додавши, що не потребує в грошах.

NYT також зазначає, що політичні фактори могли вплинути на фінансові показники мільярдера і господаря Білого дому. «Радикальна політика пана Трампа і все більш сильні зіткнення з демократами позбавили його деяких потенційних клієнтів, особливо в таких містах, як Чикаго, де високий рівень підтримки демократів», — пише газета. Сини Трампа, Керуючі його бізнес-імперією відмовилися від розширення деяких напрямків бізнесу, в тому числі відкриття нових готелів в США. Причиною цього вони називали складний політичний клімат.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net