Соціум

Dolce&Gabbana випустили годинники, присвячені містам Італії

На ці годинники дизайнери не шкодували ні фантазії, ні коштовних матеріалів.

Віртуозне володіння мистецтвом гравіювання, інкрустації та різання дорогоцінного каміння, яким славляться кращі італійські майстри, проявилося в шести колекційних моделях Manifattura Italiana. Кожна створена в десяти примірниках і втілює дух одного з шести культурно-історичних центрів Італії: Рима, Мілана, Венеції, Палермо, Флоренції та Неаполя. А тому не випадкова зовнішня схожість моделей з історичними баштовими годинниками, які показують час на головних міських площах вже багато століть поспіль, інформує Ukr.Media.

Урочистий фасад італійського складання приховує надійний механізм, створений руками досвідчених майстрів з Женеви, світової колиски годинникового мистецтва.

Унікальний калібр DG 01.01 став серцем годинників Roma, Milano, Napoli, Palermo, а DG 01.02 — Firenze і Venezia. Поряд з пишним оздобленням циферблата, характерним для всіх шести моделей, дві останні звертають на себе увагу ще й поділками — замість 12 їх 24.

Втілення такої ідеї стало можливим завдяки конструкції годинникового колеса. Це ускладнення — далекий нащадок механізму XIV століття, який придумали для годинників кафедрального собору у Флоренції, а пізніше з’явився на Часовій вежі у Венеції на площі Святого Марка.

Першими, кому пощастило доторкнутися до високого годинникового мистецтва, стали моделі з показу Alta Sartoria

Знадобилося сім століть, щоб цей хитромудрий винахід трансформувався в калібр розміром як зап’ястя, упакований в дорогий корпус годинника Manifattura Italiana. Дуже ефектний спосіб нагадати всім нам про цінності часу.

Статус предмету розкоші підтверджує відповідне маркування — ім’я італійської марки на застібці.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net