Соціум

Доповідь: Люди в усьому світі стали злішими

эмоцииЛюди в усьому світі стали злішими, сумними і наляканими, ніж будь-коли. Як пише Naked-Science, рівень цих трьох емоцій виріс ще в 2018 році і продовжує залишатися рекордним, повідомляє Gallup в щорічному звіті «Глобальний стан емоцій». Для своєї доповіді компанія Gallup провела понад 151 000 інтерв’ю з дорослими, які проживають більш ніж в 140 країнах. Їм ставили питання про те, що вони відчували днем ​​раніше, чи багато посміхалися, сміялися, відчували смуток або гнів.

Число людей, які зазнали гнів, збільшилася на два відсотки в порівнянні з попереднім роком, а занепокоєння і смуток — на один відсоток, встановивши нові максимуми для всіх трьох негативних емоцій.

За останні 12 місяців воєн і політичних криз в усьому світі Чад став найбільш негативної країною. За ним у рейтингу слідують Нігер, Сьєрра-Леоне і Ірак, в той час як латиноамериканські країни лідирують з позитивного боку.

Економіка Чаду знаходиться в глибокій рецесії після падіння цін на нафту в 2014 році, і рівень життя в центральноафриканською країні продовжує погіршуватися; майже шість з 15 мільйонів громадян живуть в умовах крайньої бідності. Близько 72% жителів країни заявили, що ледве можуть дозволити собі їжу протягом року. Чадцев також не могли отримати доступ до інтернету протягом більшої частини 2018 року, після того як уряд закрив його.

Країни Латинської Америки стали антилідер цього «сумного» рейтингу. У всьому світі сім з 10 чоловік сказали, що відчували задоволення, відчували себе добре відпочили і багато посміхалися або сміялися за день до опитування.

Парагвай повернув собі перше місце як найщасливіша і позитивна країна. Він боровся з жорсткою конкуренцією з боку Панами, Гватемали, Мексики, Сальвадору і Гондурасу, незважаючи на те, що в цих країнах високий рівень бідності та насильства.

Тим часом Індонезія стала найбільш позитивною за межами Америки. Скандинавські країни, як правило, очолюють списки найщасливіших країн. Так, Фінляндія, Данія, Норвегія та Ісландія в цьому році фігурували в доповіді ООН про щастя в світі. Однак підхід Gallup, заснований на інтерв’ю, неодноразово виявляв більш високий рівень щастя в країнах Латинської Америки.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net