Соціум

Дорожня поліція Австралії перша в світі отримала комп’ютеризований електромобіль

Перший поліцейський повністю комп’ютеризований електромобіль в Австралії в понеділок приступив до патрульної служби в штаті Вікторія. Як повідомило агентство «Сіньхуа», правоохоронні органи Австралії одними з перших у світі обзавелися новим транспортним засобом, внісши свій внесок в охорону навколишнього середовища та просування технічного прогресу, передає ТАСС.

Автомобіль на електротязі Tesla Model X буде виконувати функції патрульної машини в рамках програми, яка передбачає скоро пересадити всіх австралійських поліцейських на «інтелектуальні авто».

«Цей автомобіль не схожий ні на який інший в поліції Вікторії і цілком може бути провісником майбутнього такої спеціальної поліцейської автотехніки не тільки в нашому штаті, але по всій країні і в світі», — упевнений помічник комісара дорожньої поліції Стівен Ліані.

«Наші дорожні патрульні машини оснащуються за останнім словом техніки, і цей автомобіль дає нам можливість використовувати новітні технології, комплексно інтегровані в автомобілі майбутнього, який оптимізує роботу дорожньої поліції», — додав він.

Як розповів Ліані, поліція штату Вікторія давно співпрацює з інженерами з американської компанії Tesla, які за її завданням інтегрували запропоноване поліцейськими програмне забезпечення в бортову систему автомобіля, що полегшує виявлення та пошук порушників дорожнього руху, а також виконання інших завдань під час патрульної служби.

«Крім цих переваг, застосування таких електромобілів дозволяє поліцейським проявляти турботу про природу, — підкреслив помічник комісара дорожньої поліції. — Враховуючи, що автопробіг наших патрульних машин в рік становить тисячі кілометрів, ми завжди повинні пам’ятати про те, як зменшити шкідливий вплив на навколишнє середовище».