Світ

Дослідник: Пластиковим сміттям завалена навіть Арктика

Німецький дослідник Арвед Фукс занепокоєний зростанням кількості пластикового сміття навіть у віддалених і безлюдних регіонах Землі, зокрема в Арктиці.

Німецький дослідник Арктики Арвед Фукс (Arved Fuchs) виступив за законодавчі заходи проти засмічення природи пластиком і розкритикував круїзний туризм до Арктики. В інтерв’ю виданню Neue Osnabrücker Zeitung, оприлюдненому в понеділок, 12 серпня, науковець висловив занепокоєння зростанням кількості пластикових відходів навіть у незаселених регіонах земної кулі.

За словами Фукса,пластикове сміття можна знайти «повсюди»: на півночі Шпіцбергену, на північному заході Гренландії тощо. Однією з причин забруднення віддалених регіонів дослідник вважає розважальний туризм на великих круїзних лайнерах. «Суднам для розваг нема чого робити в Арктиці», — заявив Фукс.

У регіонах, де на сотні тисяч кілометрів немає жодної людини, узбережжя завалені пластиковими відходами, зазначає дослідник. Це можуть бути ємності з-під кремів та гелів, гумові капці, залишки пластикових обгорток тощо. Що більше пластика викидають у море, то більше таке засмічення шкодить морській фауні, зазначає Фукс. Дослідник вимагає запровадження законодавчих заходів проти забруднення довкілля пластиковими відходами.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net