Здоров’я

Дослідники назвали хворобу, що провокує чотири види раку

Вчені з’ясували, що одна хвороба, до якої схильна величезна кількість людей по всьому світу, може стати причиною виникнення відразу чотирьох видів раку.

Поширеною причиною розвитку чотирьох видів раку є ожиріння, про що заявили вчені британської благодійної організації Cancer Research UK. Експерти впевнені — ожиріння стало новим курінням і небезпечне для здоров’я не менше, інформує Ukr.Media.

Порівнюючи ожиріння з курінням, вчені виходили з зіставлення шкідливих ефектів. За їх словами, надлишок жиру на тілі — такий же канцерогенний фактор, як і звичка «смолити» сигарети.

Зокрема, вони називають ожиріння причиною відразу чотирьох видів раку: раку кишечника, яєчників, нирок і печінки.

«Ожиріння — це нове куріння, Національна служба охорони здоров’я не може виграти битву з товстими животами поодинці. Необхідна участь сім’ї, харчової промисловості, уряду», — постулюють представники Cancer Research UK.

Дослідники пояснюють, що ожиріння сприяє гормональним збоям — при надлишку жирової тканини зростає концентрація естрогену і інсуліну, підвищується ймовірність розвитку запальних процесів в організмі, що, в свою чергу, негативно впливає на процеси поділу клітин. Спираючись на вже відомі наукові дані, експерти допускають, що ожиріння здатне бути єдиною причиною для розвитку мінімум 13 видів раку, що зачіпають шлунок, кишечник, підшлункову залозу, нирки, груди, яєчники, матку, легені, кістковий мозок.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net