Соціум

Дослідники показали, як часто офісні працівники сваряться впродовж тижня

Багато хто з нас може випадково або не дуже випадково, висловлювати різні нецензурні на робочому місці, але скільки саме людей використовують ненормативну лексику і в якій кількості?

Офісні працівники — теж люди, тому можуть іноді дозволити собі вільність і почати сваритися на робочому місці. Це може виглядати дивно, лякаюче або провокаційно, але яке це має значення, якщо дійсно «накипіло»? Це розуміння стало причиною того, що багато співробітників часто дозволяють собі вольності, не стримуючи сварку на роботі, коли все з рук валиться, інформує Ukr.Media.

Але який саме відсоток працівників дозволяє собі подібне?

Нове дослідження показує, що середній британський працівник чує в середньому по 11 нецензурних слів від своїх колег кожен робочий день.

Навіть більше, кожен десятий співробітник (11 %) зізнався, що кожен день на роботі чує понад 25 нецензурних слів. І ця цифра не дуже дивує, якщо подумати про те, скільки стресу і хвилювань щомиті переживають працівники великих (і не дуже) фірм.

Коли постало питання про те, наскільки часто співробітники сваряться, одна чверть (25 %) британських робітників зізналася в тому, що рідко себе стримують, а кожен восьмий (12 %) заявляє, що ніколи не приховує грубих висловлювань на робочому місці.

Однак, серед нас є деякі доблесні робітники, які прагнуть виключити їдкі фрази зі свого словникового запасу. Кожен п’ятий (19 %) сказав, що намагався ніколи не лаятися в присутності своїх колег, що, безумовно, заслуговує якоїсь нагороди.

Дослідження свідчать, що сварки можуть бути корисними, оскільки часто вони допомагають нам позбуватися від негативних емоцій, а також жартувати або гостро коментувати ті чи інші події. Також колеги часто сприймають людей що сваряться як більш добрих і товариських.

Щодо того, чому люди використовують нецензурні вирази на роботі, разом із вказаними причинами, можна сказати, що образливі вирази можуть бути «тестом» для робочої атмосфери, коли працівники відчувають гострі відчуття, коли вони лаються або використовують нецензурні слова, щоб привернути увагу до себе в середовищі, де всі зайняті та ігнорують проблеми інших.

Проте, мова співробітників, які сваряться, часто містить низку заборонених слів, у тому числі вульгарну мову, ненормативну лексику, порівняння з тваринами та інші образливі терміни, так що багато людей можуть оцінювати це як поганий жест.

Крім того, ненормативна лексика пов’язана з негативними емоціями, і наш розум асоціює їх із гнівом, навіть якщо вона не використовуються агресивно.

Цікаво відзначити, що найбільш часто сваряться, як було встановлено, співробітники працювали на рівні середньої ланки, при цьому більше чверті (28 %) британських робітників зізнавалися в тому, що їхні керівники та лінійні керівники регулярно також могли кидати подібні незначні прокляття. Співробітники, які посіли друге місце в цій градації, були початковий і адміністративний персонал.

На іншому кінці шкали — обслуговчий персонал, і він вважався найбільш ввічливим, та лише 1% колег заявили, що вони регулярно використовують нецензурну лексику.

Можливо, не дивно, що стажери та особи, які мають досвід роботи, також були зацікавлені в тому, щоб продемонструвати свою найкращу поведінку, оскільки лише 3% із них використовували нецензурні слова під час роботи.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net