Men's & Women's

Дослідники розповіли, чому батьківство після 40 років небезпечне для дітей

отцовствоУ чоловіків, як і у жінок, також цокає біологічний годинник. Згідно з дослідженням Ратгерського університету (США), батьківство після 40-а років негативно позначається на здоров’ї партнера і потомства.

Вчені з’ясували, що другі половинки дорослих чоловіків ризикують «заробити» такі ускладнення вагітності, як гестаційний цукровий діабет, передчасні пологи і прееклампсія. Крім цього, виявлено високий ризик мертвонароджень на пізніх термінах вагітності, а також розвитку у дітей вродженої вади серця і «вовчої пащі». За словами фахівців, у міру дорослішання у дітей дорослих батьків підвищується ймовірність розвитку аутизму, онкологічних захворювань, а також психічних і когнітивних розладів.

Автор дослідження Глорія Бахманн зазначає, що, у міру старіння чоловіка, в спермі можуть відбуватися несприятливі зміни, які потім впливають на ДНК потомства. Так, шизофренія може бути діагностована у одного з 141 дитини, вік батька якого не перевищував 25 років. Тим часом у батьків старше 50 — и років цей показник становить один на 47. Крім цього, існують дані, що вказують на зв’язок між віком батька і ризиком розвитку аутизму у дитини.

Фахівці радять чоловікам, що відкладають створення сім’ї, подумати про здоров’я потомства, і заморозити (кріоконсервувати) сперму до досягнення 45 років.

Результати дослідження опубліковані в журналі Maturitas.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net