Прогрес

Дослідження: Чим розумніша дитина, тим частіше вона прокидається вночі

За даними досліджень, обдарованим дітям потрібно менше сну, ніж їхнім одноліткам.

Так що не турбуйтеся!

Ваша дитина не спить ночами? Не хвилюйтеся: на думку вчених, це ознака розвиненого інтелекту!

Професор Пітер Флемінг, фахівець з раннього здоров’я та розвитку з Брістольського університету, говорить, що діти, які часто прокидаються, як правило, мають більш високий рівень інтелекту і психічного здоров’я: Більш того, за словами вченого, уявлення про те, що дитина повинна спати всю ніч без перерв, — це сучасна вигадка. З точки зору еволюції, для них набагато логічніше часто прокидатися

«Людські немовлята не призначені для довгих періодів сну, це для них не корисно, і немає абсолютно ніяких доказів, що довгий і постійний сон дитини має хоч якусь користь. Можливо, це не те, що хочуть почути більшість батьків», — каже він, інформує Ukr.Media.

Малята люблять спати вдень, а найчастіше прокидаються з 18:00 до півночі

«Взагалі-то, з біологічної точки зору це велика перевага, адже в цей час доби вони зможуть отримати максимум уваги від своїх основних опікунів, тому що ті будуть менше відволікатися. Так що поведінка малюка біологічно розумна і виправдана. Інша справа, що вона не відповідає очікуванням XXI століття», — зазначає він.

А професор Дасія Нарваес, психолог з Університету Нотр-Дам, каже, що ні дорослі, ні діти не пристосовані для безперервного нічного сну.

«Дорослі теж не сплять всю ніч, вони просто не пам’ятають, що регулярно прокидаються, — каже вона. — Ми впихаємо весь сон у вісім годин, бо працюємо вдень, але це ненормально, якщо подивитися на історію людства».

Людські діти народжуються менш розвиненими, ніж інші ссавці

Мізки малюка ще не пристосовані до життя.

«Людина народжується на 9-18 місяців передчасно у порівнянні з іншими тваринами. Інші тварини можуть ходити і самостійно харчуватися майже відразу, а ми не можемо. Коли ми народжуємося, ми нагадуємо зародки і зовні, і по своєму розвитку», — додає професор Нарваес.

«Тому малюка треба утримувати в спокої, поки системи його мозку розвиваються, адже у нього працює лише 25% дорослого мозку. Йому потрібна зовнішній утроб, зовнішнє гніздо».

Коротко кажучи, якщо малюк розбудить вас у 2 години носи — не зліться! Пишаєтеся, що у вас росте маленький геній! Може, вам полегшає?

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net