Прогрес

Дослідження доводять, що люди здатні спілкуватися один з одним під час сну

Дослідження підтверджують гіпотезу про те, що люди можуть спілкуватися уві сні.

Нікола Тесла одного разу сказав: «У той день, коли наука почне вивчати нефізичні явища, вона досягне більшого прогресу за одне десятиліття, ніж за всі попередні століття свого існування», інформує Ukr.Media.

Дослідження підтверджують гіпотезу про те, що люди можуть спілкуватися уві сні. Ідеться про здатність свідомо чи несвідомо передавати інформацію іншим людям під час сну.

Телепатія уві сні — це далеко не нове відкриття. У минулому великі вчені намагалися зрозуміти цей містичний феномен. Приміром, Зигмунд Фрейд намагався розібратися в цьому питанні з точки зору психоаналітичної науки. Він неодноразово визнавав вплив телепатії на розумовий процес людини. В ідею телепатії сновидінь вірив також і Карл Юнг.

Цілком очевидно, що великі уми світу вірять, що «надприродні» явища можна вивчити з наукової точки зору. Нікола Тесла одного разу сказав: «У той день, коли наука почне вивчати нефізичні явища, вона досягне більшого прогресу за одне десятиліття, ніж за всі попередні століття свого існування».

Експеримент і результати

Психіатр і парапсихолог Монтегю Ульман в середині 1960-х років почав серію експериментів, щоб перевірити гіпотезу про те, що люди можуть самі вибирати ті сни, які побачать вночі.

Основна мета його експериментів полягала в тому, щоб перевірити, чи ми можемо вибирати ті речі, які нам насняться уночі, якщо будемо думати про них перед сном.

Ці експерименти стали відомі всьому світу, тому незабаром компанію Ульману склав Стенлі Криппнер (фахівець у сфері парапсихології та сновидінь).

Умови експериментів вимагали, щоб людина, яка буде відправляти свої думки, і людина, яка буде отримувати їх, зустрілися перед сном, а потім йшли спати в різні кімнати. «Відправнику» давали конверт з тим, про що йому треба думати, а «одержувача» будили в середині ночі, щоб він міг розповісти, що він бачив уві сні. Ці експерименти тривали понад 10 років і дали вельми цікаві результати.

Дуже важливий сеанс

Одного разу на одному такому сеансі «відправнику» продемонстрували гравюру Едгара Дега «Танцювальний клас». Коли розбудженого «одержувача» попросили описати свій сон, він розповів наступне: «Я був у танцювальній школі, в якій знаходилося приблизно 10 осіб. Одна маленька дівчинка намагалася танцювати зі мною».

Інші сеанси також довели, що в телепатичний зв’язок під час сну можуть вступати навіть зовсім незнайомі люди. Хоча ми досі не знаємо, чому і як працює телепатія сновидінь, але впевнені, що вона існує.

Можливі пояснення

Тепер, знаючи квантову фізику, ми можемо сказати, що існують великі взаємозв’язки між речами у Всесвіті. Але ми досі не можемо зрозуміти, яким чином два розуми зв’язуються у сні, де реальність повністю відрізняється від реальності цього світу. Найкращою можливою відповіддю на це питання на сьогодні є те, що це відбувається завдяки квантовому зв’язку.

Чим більше досліджень ми проводимо, тим більше корисної інформації отримуємо. І одного разу, можливо, зможемо точно сказати, як працює телепатія сновидінь.