Здоров’я

Дослідження: Обидві півкулі мозку людини працюють у всіх однаково

Сьогодні ми спростуємо 5 хибних думок.

Одним з найбільш важливих, але при цьому найменш вивчених органів, є головний мозок. Багато процесів, що відбуваються в організмі людини завдяки йому, вчені досі не можуть пояснити. З цієї причини існує велика кількість надуманих історій. Яким міфам про головний мозок не можна вірити?

Людина використовує мозок лише на 10%

Дуже часто можна почути по телевізору або прочитати в газеті про те, що головний мозок людей працює не в повну силу. Проте вчені спростовують таку інформацію. Численні дослідження показали, що немає жодної зони, яка б завжди залишалася пасивною. З цієї причини, фахівці запевняють, що ми використовуємо свій мозок на всі 100%, інформує Ukr.Media.

Спиртні напої руйнують клітини мозку

Багато вірять, що алкоголь здатний вбивати клітини мозку. Але це не більш ніж міф. Якщо пити алкогольні напої в межах допустимої норми, то на його переробку всі сили кине печінка. Однак якщо переборщити і випити зайвого, печінка перестане справлятися зі своїм завданням, і це вплине на мозочок, тому людина на час втратить координацію і здатність ясно мислити. Але це не може призвести до руйнувань на клітинному рівні.

Розвиваючі ігри для мозку роблять людей більш розумним

Популярні останнім часом інтернет-ресурси пропонують всілякі ігри та вправи, які повинні допомогти стати розумнішими. Але вчені вважають це безглуздим заняттям. Граючи в такі ігри, ви тренуєтеся виконувати однотипні завдання, але не більше того.

Вік негативно позначається на роботі мозку

Чим старша людина, тим гірше вона запам’ятовує нову інформацію і логічно мислить. В іншому процес старіння ніяк не відбивається на функціонуванні головного мозку.

Ліва півкуля розвинена більше у раціоналістів, а права — у творчих особистостей

Дослідження показали, що обидві півкулі працюють у всіх людей однаково. Без сумнівів, кожна з них відповідає за свою зону діяльності, але це ніяк не впливає на творчі й інші здатності людини.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net