Здоров’я

Дослідження: Споживання чаю корисне для здоров’я людини

Якщо ви не вживали цей напій, то саме час почати!

Вплив чаю на мозок

Ви регулярно п’єте чай? Дослідження, проведене Національним університетом Сінгапуру, показало, що у вас може бути вища ефективність мозку у порівнянні з тим, хто п’є його рідко, інформує Ukr.Media.

Досліджуючи дані візуалізації мозку у літніх людей, дослідники виявили, що у тих, хто вживав чай принаймні чотири рази на тиждень, області мозку були з’єднані більш ефективно, повідомляє CNA.

Дослідницька група набрала 36 дорослих у віці 60 років і старше і зібрала дані про їх здоров’я, спосіб життя і психологічне благополуччя. Вони також пройшли нейропсихологічні тести і магнітно-резонансну томографію (МРТ) для дослідження, яке проводилося з 2015 по 2018 рік.

Результати показали, що у тих, хто вживав зелений чай улун або чорний чай, принаймні, чотири рази на тиждень протягом 25 років, області мозку були пов’язані більш ефективно.

Керівник групи асистент професор Фен Лей з Департаменту психологічної медицини в Медичній школі NUS Yong Loo Lin сказав, що результати показують, що регулярне вживання чаю може захистити мозок від когнітивного старіння.

«Візьміть як приклад аналогію з дорожнім рухом — розгляньте області мозку в якості пунктів призначення, а зв’язки між областями мозку — це дороги. Коли дорожня система краще організована, рух транспортних засобів і пасажирів стає більш ефективним і використовує менше ресурсів.

Точно так само, коли зв’язки між областями мозку більш структуровані, обробка інформації може виконуватися більш ефективно», — сказав професор Фенг.

Попередні дослідження показали, що споживання чаю корисне для здоров’я людини, а позитивні ефекти включають поліпшення настрою і профілактику серцево-судинних захворювань.

Інше дослідження, проведене Asst Prof Feng, яке було опубліковано у 2017 році, показало, що щоденне споживання чаю може знизити ризик зниження когнітивних функцій у літніх людей на 50 відсотків.

«Наші поточні результати, що стосуються мережі мозку, підтверджують наші попередні висновки, показуючи, що позитивні ефекти регулярного чаювання є результатом поліпшення організації мозку, викликаної запобіганням порушення міжрегіональних зв’язків», — сказав він.

Дослідження, проведене співробітниками Університету Ессекса і Кембриджського університету, було опубліковано в науковому журналі Aging 14 червня. Згідно прес-релізу, наступним кроком у дослідженні буде розуміння того, як функції, такі як пам’ять, виникають в мозкових ланцюгах, і чи можливі втручання для кращого збереження пізнання в процесі старіння.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net