Men's & Women's

Дослідження: жінки біологічно перевершують чоловіків

З наукові факти, з якими точно не посперечаєшся.

Систематичне пригнічення жінок в історії завжди виправдовували тим, що чоловіки нібито за своєю природою перевершують жінок. Однак ряд наукових досліджень дав підставу зрозуміти, що біологічно якраз жінки перевершують чоловіків, інформує Ukr.Media.

Ось лише 14 доказів:

Жінки довше живуть

Добре відомо, що в середньому жінки живуть довше чоловіків. У деяких країнах середня тривалість жіночого життя на цілих 12 років більша за чоловічу. Жіноче тіло більш витривале і менше піддається хворобам, які мучать чоловіків, підвищуючи їх ризик смертності.

У жінок краща пам’ять

Жінки показують кращий результат в тестах на пам’ять в будь-якому віці, а також краще запам’ятовують нову інформацію, ніж чоловіки. Навіть попри велику схильність до деменції і хвороби Альцгеймера в похилому віці, жінки з віковими порушеннями пам’яті все одно пам’ятають краще, ніж чоловіки!

Жінки можуть довше прожити без їжі

У разі масового голоду, або епідемії жінки зможуть протриматися довше за чоловіків. У жінок більше тілесного жиру і менше м’язової маси. Це означає, що їм потрібно менше енергії, тому вони можуть довше обходитися без їжі.

Жінки краще переносять біль

Жінки можуть переносити неймовірний біль під час пологів, тому що больовий поріг у них набагато вищий, ніж у чоловіків. Це еволюційна перевага, яка дозволяє їм терпіти сильний біль, але парадоксальним чином робить їх більш чутливими до нього.

У жінок кращий слух

Дослідження Університету Джонса Хопкінса 2008 року виявило, що у чоловіків ризик втрати слуху в 5,5 раза вищий, ніж у жінок. А ще жінки краще чують звуки частотою вище 2000 Гц.

У жінок міцніший імунітет

Дослідження показують, що гормон естроген дає жінкам кращий захист від бактерій і вірусів, тому вони рідше стають жертвами інфекцій. Крім того, у них виробляється більше антитіл у відповідь на вторгнення чужорідних організмів, також в жіночій крові міститься більше лейкоцитів.

Жінки рідше заїкаються

Чоловіки схильні до заїкання у 4-12 разів більше, ніж жінки. Одне дослідження можливих причин цього феномену виявило, що у чоловіків-заїк є менше зв’язків між відділами планування та виконання моторики в лівій півкулі мозку.

Жінки менш схильні до серцево-судинних захворювань

За даними досліджень, у жінок в середньому більш низький кров’яний тиск, ніж у чоловіків. Це означає, що вони менше ризикують стати жертвами хронічної гіпертонії і серцево-судинних захворювань, принаймні до настання менопаузи.

У жінок кращий периферійний зір

Чоловіки краще за жінок зчитують швидко мінливі картинки і помічають різкі рухи. Зате у жінок периферійний зір кращий — тобто вони бачать більш широку картину, ніж чоловіки.

У жінок рідше зустрічаються хвороби, викликані мутацією X-хромосоми

Є багато генетичних захворювань, які викликаються мутацією X-хромосоми, вони розвиваються майже виключно у чоловіків, тому що у жінок є другий комплект здорових генів, що врівноважує мутацію. Зокрема, у жінок рідко зустрічаються хвороба Хантера, гемофілія та міодистрофія Дюшенна.

У жінок більш розвинений соціальний і емоційний інтелект

У жінок емоційна емпатія зазвичай розвинена краще, ніж у чоловіків; це означає, що вони краще розуміють інших людей і легше знаходять спільну мову з ними. Тому з жінок виходять кращі лідери, вчителі та психологи.

Жінки краще розрізняють відтінки

Жінки більш чутливі до найменших відмінностей кольорів, ніж чоловіки. Одне дослідження виявило, що жінки розрізняють відтінки, які чоловікам здаються однаковими.

Жінки розумніші

Коли жінки не мали права голосу і освіти, вони відставали від чоловіків за показниками IQ, але з тих пір наздогнали і навіть перевершили їх. Більш того, інтелектуальні показники у жінок ростуть набагато швидше, ніж у чоловіків.

Жінки менш агресивні

Більшість психопатів і сексуальних садистів — чоловіки. Крім того, у чоловіків частіше спостерігаються антисоціальні розлади особистості та агресивна поведінка. Вчені вважають, що більш високий рівень агресії обумовлений рівнем тестостерону.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net