Світ

Другий етап революції в Вірменії: Пашинян закликав заблокувати всі суди

Другий етап революції в Вірменії: прем’єр закликав заблокувати всі суди.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян закликав заблокувати будівлі всіх судів в країні.

«О 08:30 ранку блокуємо без винятку всі входи і виходи до судів по всій країні: щоб ніхто не міг увійти. О 12:00 мій виступ буде транслюватися в прямому ефірі », — написав Пашинян на своїй сторінці в Facebook.

Раніше в неділю Пашинян анонсував початок другого, найважливішого, етапу революції.

Напередодні суд загальної юрисдикції єреванських громад Аван і Нор Норк на засіданні прийняв рішення звільнити другого президента Роберта Кочаряна, який перебуває під арештом за звинуваченням у поваленні конституційного ладу в Вірменії.

Розглянувши питання обґрунтованості застосування запобіжного заходу у відношенні Кочаряна, суддя Давид Григорян вирішив звільнити з-під арешту Кочаряна під особисті гарантії чинного і третього президентів Арцаха Бако Саакяна і Аркадія Гукасян, які представили суду відповідне порука. За даними ЗМІ, Саакян і Гукасян виплатили в якості застави по 500 тисяч драмів (більше 1000 доларів).

Прокуратура має намір оскаржити рішення єреванського суду загальної юрисдикції про звільнення екс-президента Вірменії Роберта Кочаряна з-під арешту.

«Акт ми отримали недавно і на даний момент ще не ознайомилися з ним, але беручи до уваги обгрунтованість обраної міри запобіжного заходу і той факт, що обрана міра запобіжного заходу була єдиною, яка могла обмежити його поведінку, заявляємо, що ми повинні оскаржити судовий акт», — сказав журналістам прокурор Петрос Петросян.

У свою чергу прокурор Карен Бішарян запропонував не ставити акцент на те, що за Кочаряна поручилися президенти Арцаха (діючий Бако Саакян і колишній — Аркадій Гукасян ».

«Питання оскарження судового рішення ми остаточно ухвалимо тоді, коли повністю ознайомимося з обґрунтуваннями рішення», — сказав він представникам ЗМІ після засідання суду.

Кочаряну пред’явлені звинувачення в поваленні конституційного ладу в Вірменії (у справі про заворушення 1-2 березня 2008 року) і отриманні хабара в особливо великих розмірах (за іншою кримінальною справою).