Світ

Джаред Кушнер відкриває завісу таємниці над «угодою століття»

Джаред КушнерМирний план США по Близькому Сходу, можливо, передбачає відмову від принципу рішення ізраїльсько-палестинського конфлікту на основі двох держав. Завісу таємниці над «угодою століття» напередодні злегка привідкрив радник президента США і його зять Джаред Кушнер.

Очікується, що він представить довгоочікуваний план після закінчення Рамадана в червні.

Пообіцявши прийняти новий підхід, Кушнер натякнув на те, що план не включає в себе принцип двох держав. «Якщо ви говорите« дві держави », це означає одне для ізраїльтян, це означає одне для палестинців», — сказав Кушнер в Вашингтонському інституті близькосхідної політики. «Ми ж сказали, давайте просто не будемо говорити це. Давайте попрацюємо над деталями того, що це означає », — сказав він, відмовившись уявити деталі плану. Однак він підтвердив, що план пропонує рішення питання остаточного статусу Ізраїлю і Палестини.

Він наполягав на тому, що цей план — дуже докладний, свіжий підхід, який буде стимулювати дискусії та призведе до прориву в урегулюванні конфлікту.

Він описав його як «детальний оперативний документ», не прив’язаний до попередніх, проваленим переговорів, політичним концепціям високого рівня або несвіжим аргументів. «Ми створюємо дуже хороший бізнес-план з сильним економічним компонентом для того, щоб палестинці могли рухатися вперед економічно», — сказав він.

За його словами, в плані зроблено спробу забезпечити безпеку Ізраїлю і надати економічну можливість поліпшити життя палестинців. США сподіваються, що арабські країни допоможуть фінансувати економічні стимули, такі як інфраструктура і промислові проекти, щоб змусити палестинців взяти участь в цьому плані.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net