Аналітика

Джеймс Джонс: США повинні бути більш вдячні Вірменії, ніж були

Вірменія оточена складними сусідами, і у кожного з них є свій комплекс проблем. Про це в бесіді з NEWS.am заявив колишній радник президента США з національної безпеки Джеймс Джонс.

Він зазначив, що США повинні взаємодіяти з такими країнами, як Вірменія за допомогою програм обміну і торгівлі, а також вказав на важливість взаємодії з приватним сектором в таких регіонах, як Східна Європа та Вірменія, зокрема.

«Торгівля — це те, що змінює життя людей і дає людям надію», — підкреслив Джонс.

Відставний генерал морської піхоти Джеймс Джонс додав, що у президента Вірменії Армена Саркісяна дуже хороша репутація в Сполучених Штатах. «В принципі я вважаю Вірменію дружньою країною. Вірменія підтримала НАТО як партнер, і ми повинні бути більш вдячними, ніж були », — зазначив він.

Говорячи про зовнішню політику США, колишній радник з національної безпеки наголосив на важливості збереження друзів і придбання нових. «Однак, я думаю, що нашому уряду буде корисно спілкуватися більш прийнятним чином, більш дипломатично з деяких питань», — додав він.

У той же час Джонс вважає, що, незважаючи на ввічливість під час конференцій та різного роду заходів, не можна не помітити якесь повернення до конкуренції між наддержавами, і те, що говориться під час публічних заходів відрізняється від того, що насправді відбувається на рівні урядів Китаю, США і Росії.