Світ

Джонсон закидає противникам Brexit «жахливе співробітництво» з ЄС

Прем’єр Великобританії Борис Джонсон переконує, що британці прагнуть виходу з ЄС і винуватить противників у парламенті у співробітництві з Брюсселем, аби заблокувати Brexit.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закидає британським законодавцям, котрі виступають проти виходу Сполученого Королівства з ЄС «жахливе» співробітництво з Брюсселем.

«Існує таке собі жахливе співробітництво між людьми, котрі думають, що можуть заблокувати Brexit у парламенті, і нашими європейськими друзями. Наші європейські друзі непорушні у їхньому небажанні йти на компроміс щодо угоди про вихід (Великобританії з ЄС. — Ред.)», — заявив Джонсон під час відеотрансляції у Facebook, в якій прем’єр відповідав на запитання громадян.

За його словами, чим довше триває така ситуація, тим більш імовірним стає жорсткий Brexit. «Це не те, чого я хочу. Це не те, до чого ми прагнемо. Але нам потрібно, щоб наші європейські друзі пішли на компроміс», — додав Джонсон.

Також очільник британського уряду висловив думку, що британці воліють бачити політиків, котрі виконують свої обіцянки щодо рішучого Brexit. «Ми виходимо з ЄС 31 жовтня», — наголосив Джонсон. Британський прем’єр додав, що це саме те, чого хотіли виборці, і саме тому вони вкрай розчаровані, що вихід Великобританії з ЄС затягнувся на три роки.

Нагадаємо, що Борис Джонсон бажає перегляду угоди, котру узгодила з ЄС його попередниця Тереза Мей, аби виключити з документу прописаний там режим backstop, мета якого запобігти відновленню жорсткого митного і прикордонного контролю між членом ЄС Республікою Ірландія та частиною Сполученого Королівства Північною Ірландією.

Водночас Джонсон висловив готовність у разі необхідності вивести Великобританію з ЄС без будь-якої угоди. Євросоюз неодноразово відкидав ідею поновлення переговорів, які вже завершилися домовленістю щодо угоди про Brexit.

Джерело: Українська служба DW