Аналітика

Економіка Британії втратила $74 млрд через Brexit

За час процесу виходу з ЄС економіка країни скоротилася на 2,5-3%. У разі Brexit без угоди борг країни виросте до максимуму за півстоліття.

Через процес виходу Великобританії з Євросоюзу економіка країни скоротилася на 2,5-3% і втратила £60 млрд ($73,8 млрд). Про це йдеться в доповіді Інституту фіскальних досліджень, повідомляє прес-служба Шотландської національної партії.

Згідно з прогнозами дослідження, плани британського уряду здійснити Brexit без угоди про співпрацю з Брюсселем можуть привести до того, що національний борг збільшиться до 50-річного максимуму, в результаті чого, ймовірно, він подвоїться і досягне £100 млрд ($123 млрд).

Один з авторів доповіді, головний економіст Citi Крістіан Шульц, вказав, що у зв’язку з Brexit інвестиції в британський бізнес знизилися на 20%. Він також зазначив, що «перебування в ЄС було б найкращим сценарієм для економічного зростання».

Нагадаємо, що раніше Борис Джонсон пішов на компроміс щодо Brexit. Джонсон заявив, що не буде проводити перевірки на кордоні між Республікою Ірландія і Північною Ірландією. Він підкреслив, що це компроміс з боку Великобританії.

Пізніше в Єврокомісії «компроміс» Джонсона щодо Brexit назвали «спірним». Юнкер зазначив позитивні зрушення в пропозиціях Джонсона, але в них все ж є «спірні моменти» щодо бекстопу і кордону між Ірландією та Північною Ірландією.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net