Аналітика

Експерт: Перспективи нових взаємин Києва і Єревана — досить хороші (відео)

SaakyanОбрання нової влади як в Україні, так і у Вірменії відкриває досить широкі можливості для співпраці, про це в коментарі AnalitikaUA.net зазначив український політолог Олег Саакян.

Експерт підкреслив, що ми вже побачили привітання прем’єра Пашиняна новообраному президенту Зеленському українською мовою, а також цілий ряд відповідей Володимира Зеленського вірменським журналістам про можливий візит до Вірменії і традиції теплих взаємин з вірменським народом.

«Ми це можемо спостерігати і в Україні у співпраці вірменської діаспори та етнічних українців. Багато в чому, звичайно ж, це може зараз дати новий імпульс відкриття Вірменії в Україні та України в Вірменії, для того щоб поглянути один на одного без стереотипів і без «третє око», оскільки ми прекрасно розуміємо, що на жаль, на пострадянському просторі багато в чому і Вірменія, і Україна дивилися один на одного «третіми очима».

Вже зараз ці перспективи, можливих двосторонніх взаємин, які можуть вилитися в логістичну співпрацю, економічну, культурну, та в принципі будь яку, оскільки перспективи досить хороші, викликає якусь ревну реакцію третіх сторін, зокрема з інформаційного простору ми це вже можемо відстежити. Є виклик, але тим не менш він демонструє те, що ми рухаємося в правильному напрямку, і відповідно таке взаємне співробітництво може підсилити як Вірменію так і Україну в їх державності, так і в можливості реалізації їх інтересів», — підсумував політолог.