Freestyle

Експерт: поле для співпраці України і Вірменії досить широке (відео)

Церковь Святой ТроицыНайближчим часом можемо стати свідками початку нової сторінки українсько-вірменських взаємин, про це в коментарі AnalitikaUA.net зазначив український політолог Олег Саакян.

За словами експерта, у новопризначеного посла Вірменії в Україні є можливість стати знаковим послом спираючись на досить добре розвинену вірменську діаспору України і скористатися оновленням відносин двох країн. «Поле для співпраці України і Вірменії досить широке — це економіка, соціальна сфера і IT. З появою більш активної позиції Вірменії на регіональному рівні, цілком ймовірно, що країна може зіграти досить серйозну роль в тому, щоб вивести відносини з Україною на більш якісний рівень, зберігши старі традиції і надавши можливо новий імпульс і новий погляд на ці взаємини ».

«Окремо варто підкреслити внесок вірмен України зокрема Союзу вірмен України в активізацію інтеграційних процесів як всередині діаспори, так і більш широкому розумінні комунікації армянства», — зазначив політолог.

Як відомо, з 2013 року міжнародне співробітництво стало пріоритетним напрямком розвитку Союзу вірмен України. Глава САУ Вілен Шатворян раніше зазначив, що організація робить все можливе щоб українсько-вірменські відносини були міцніші.