Аналітика

Експерт: Жорстке стримування Туреччини є важливим фактором регіонального миру і стабільності

Вірменія, Кіпр і Греція заявили про встановлення тристороннього партнерства, а США синхронно зміцнюють відносини з Кіпром, посилаючи сигнал Туреччини. На думку вірменського політолога Рубена Меграбяна ці процеси взаємопов’язані, — про це він заявив в інтерв’ю AnalitikaUA.net.

«Внутрішні процеси в Туреччині свідчать про деградацію демократичних інститутів і паралельно з цим — зростання імперських амбіцій, які проявляються в усі більш агресивній формі, і Кіпр може стати їхньою мішенню.

Таке розуміння є, судячи з усього, і на Кіпрі, і серед його діючих і потенційних союзників, які також вважають, що на цьому напрямку тверде стримування Туреччини є важливим фактором регіонального миру і стабільності», — підсумував експерт.

Як повідомлялося раніше, Вірменія, Кіпр і Греція заявили про встановлення тристороннього партнерства. Міністри закордонних справ Вірменії, Греції та Кіпру погодилися, що перший саміт на рівні глав держав і / або урядів прийме Вірменія в січні 2020 року.

Практично одночасно стало відомо, що США зміцнюють партнерські відносини з Кіпром, що може стати серйозною перешкодою для амбіцій Туреччини в Східному Середземномор’ї.