Економіка

Електромобілі в Україні отримають нові пільги

В Україні нові електромобілі можуть стати більш доступними, ніж зараз.

В Україні нові електромобілі можуть стати більш доступними, ніж зараз. Річ у тім, що у Верховній Раді зареєстрований законопроєкт №2054, який передбачає скасування збору в Пенсійний Фонд при первинній покупці електрокара, інформує Ukr.Media.

Зараз українці при першій реєстрації електромобіля платять до Пенсійного Фонду збір в розмірі 3-5% від його вартості. Чим дорожче електрокар — тим більше збір.

У новому законопроєкті від цього збору пропонується повністю відмовитися. Якщо це станеться, то електромобілі стануть трохи доступнішими для українців.

У законопроєкті №2054 міститися й інші пропозиції, спрямовані на збільшення ринку електрокарів в Україні. Наприклад, водії машин з електричною силовою установкою в разі його прийняття зможуть їздити по смугах, призначених для руху маршрутних транспортних засобів.

Також пропонується спростити механізм виділення землі під зарядні станції електрокарів і не ліцензувати послуги з продажу електроенергії, якщо вона призначена для зарядки машин з електричною силовою установкою.

І ще одна важлива пропозиція цього законопроєкту — створення державної програми по оформленню кредиту з нульовою процентною ставкою при купівлі електромобіля. Правда, поки не ясно, чиїм коштом буде діяти «нульова процентна ставка», адже Банки попросять грошову компенсацію у держави.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net