Політика

Елмар Брок консультуватиме президента Єврокомісії щодо стратегії і пріоритетів у відносинах з Україною

Єврокомісія призначила спецрадника щодо України.

Європейська комісія призначила колишнього євродепутата Ельмара Брока спеціальним радником президента Жана-Клода Юнкера з питань відносин з Україною. Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Відзначається, що це рішення набуває чинності негайно, а Брок не отримуватиме заробітної плати на цій посаді. Він співпрацюватиме з іншими чиновниками в ЄС, які відповідають за відносини з Україною.

«Пан Брок консультуватиме президента зі стратегії та пріоритетів у відносинах з Україною після президентських і парламентських виборів у країні на початку цього року. Завдяки майже 15-річному досвіду роботи на посаді голови Комітету у закордонних справах в Європарламенті, пан Брок допоможе налагодити зв’язки з новою владою і визначити пріоритети та переваги нової адміністрації в її відносинах з ЄС», — йдеться в повідомленні.

Німецький політик Ельмар Брок вперше був обраний євродепутатом ще в 1980 році. Він займав посаду заступника голови і голови робочої групи з питань закордонних справ Європейської народної партії, головного доповідача Європарламенту з питань розширення ЄС, представника із зовнішньої політики групи ЄНП і парламентера Європарламенту зі створення Європейської служби зовнішніх дій.

Як відомо, термін повноважень Єврокомісії на чолі з Юнкером закінчується 31 жовтня. Його посаду займе німкеня Урсула фон дер Ляєн. Швидше за все, Брок залишиться працювати її радником.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net