Світ

Ердоган виправдовує рішення про перевибори мера Стамбула

ЭрдоганРішення про повторне проведення виборів мера Стамбула є важливим кроком на шляху до зміцнення демократії, додавши, що березневе голосування було затьмарене «організованою корупцією» і протизаконними діями. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган, передає Reuters.

Напередодні вища виборча рада Туреччини прийняла рішення про проведення повторних виборів на пост мера Стамбула 23 червня, анулювавши підсумки попередніх виборів 31 березня, на яких перемогу здобув кандидат від опозиційної партії. Рішення ради спровокувало звинувачення в диктатурі з боку опозиції.

«Ми розглядаємо це як важливий крок до зміцнення нашої демократії», — сказав Ердоган депутатів від своєї Партії справедливості і розвитку в парламенті.

«Ми вважаємо, що на виборах мера Стамбула мали місце організована корупція і повне беззаконня».

Турецька ліра впала до долара після прийняття рішення про перевибори, оскільки інвесторів стурбувала політична невизначеність, а лідери ділових кіл розкритикували цей крок. Ердоган сказав, що Туреччина стикається з економічним саботажем і пообіцяв відбити атаки на економіку. «Отже, що ми будемо робити? Відтепер ми будемо робити те, що зробили з терористами».

Західні союзники Туреччини також висловили заклопотаність у зв’язку зі скасуванням результатів виборів. Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що це рішення не є ні прозорим, ні зрозумілим.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net