Політика

Ердоган визнав перемогу опозиції на виборах мера Стамбула

Президент Туреччини Тайіп Ердоган визнав перемогу кандидата від опозиційної Народно-республіканської партії Екрем Імамоглу на що відбулися в неділю повторних виборах мера Стамбула, передає РІА Новини.

Відзначається, що в результаті обробки 99% бюлетенів Імамоглу з 54% голосів випереджає свого основного суперника — кандидата від правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) Туреччини, соратника Ердогана, колишнього прем’єра і екс-спікера парламенту країни Біна Йилдирима, у якого всього 45, 1% голосів.

Примітно, що Ердоган і Йилдирим вже привітали Імамоглу з перемогою на виборах мера Стамбула. Це особливо важливо з урахуванням того, що правляча сила ніяк не хотіла втрачати ключове місто: вважається, що влада в Стамбулі — запорука успіху на виборах загальнодержавного масштабу.

«Бажаю, щоб результати виборів мера Стамбула принесли благо. Народна воля ще раз проявилася сьогодні. Вітаю Екрем Імамоглу, який, згідно з попередніми даними, виграв вибори », — написав Ердоган у своєму мікрблоге в Twitter.

Нагадаємо, Імамоглу на що відбулися 31 березня виборах мера Стамбула також здобув перемогу, набравши 48,8% і випередивши на 13729 голосів Йилдирима, який отримав 48,55%. Однак правляча ПСР оскаржила підсумки виборів, і хоча Імамоглу 17 квітня набув посаду мера, тим не менше 6 травня Центрвиборчком анулював результати нібито через допущені порушень і призначив повторне голосування на 23 червня.