Соціум

Facebook планує заохочувати активність користувачів

FacebookСоцмережа Facebook розглядає можливість створення власної кріптовалюти, щоб виплачувати користувачам винагороди за перегляд реклами. Про це, як пишуть «Известия», повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Таким чином керівництво Facebook планує заохочувати активність користувачів — не тільки перегляд реклами, але і взаємодія з контентом, а також здійснення покупок за допомогою соцмережі.

За інформацією видання, розробку кріптовалюти представники Facebook обговорюють з Visa і Mastercard. Ця робота ведеться вже більше року-проект носить назву Project Libra. Як зазначає WSJ, в нього може бути інвестовано до $1 млрд.

Про те, що інтернет-гігант розробляє свою платіжну систему, стало відомо в кінці 2018 року. Передбачалося, що система буде підтримувати перекази грошей через належний компанії Facebook месенджер WhatsApp.

Повідомлялося, що проект буде спрямований на індійський ринок, так як в Індії WhatsApp використовує понад 200 млн осіб, до того ж країна є світовим лідером за обсягом грошових переказів.

1 травня власник Facebook Марк Цукерберг представив новий дизайн соцмережі, який отримав назву FB5. Одним з найпомітніших нововведень стала відмова від синього кольору. Додаток і сайт виконані в світлих тонах з невеликими блакитними вставками.