Економіка

Facebook почала переговори про створення власної цифрової валюти

Компанія Facebook почала переговори про створення власної цифрової валюти з Комісією з ф’ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) — регулятором американського ринку деривативів, передає Інтерфакс.

Глава CFTC Крістофер Джанкарло заявив, що регулятор веде «дуже попередні переговори» з Facebook, щоб зрозуміти, чи підпадають плани компанії під його юрисдикцію.

Instagram Facebook працює над створенням системи цифрових платежів, яка дозволить користувачам соцмережі відправляти гроші один одному, робити покупки на її платформі, в додатках Instagram і WhatsApp, а також в Інтернеті в цілому. У плани Facebook також входить створення так званого stablecoin, цифрового активу, прив’язаного до фіатной валюті (не забезпечена резервами), який, як очікується, отримає назву GlobalCoin.

CFTC відповідає за ринки ф’ючерсів і деривативів, і, таким чином, будь-які фінансові інструменти, прив’язані до GlobalCoin, будуть підпадати під юрисдикцію регулятора. Наприклад, значна частка торгів біткойнами здійснюється саме на ф’ючерсному ринку.

Facebook звертається до центробанкам і регуляторам, розраховуючи отримати якісь рекомендації щодо плану створення системи цифрових платежів і власної цифрової валюти.

Не так давно компанія обговорювала цей проект з главою Банку Англії Марком Карні, пише Financial Times.

Минулого місяця Facebook також оголосила про пом’якшення обмежень для реклами, пов’язаної з криптовалюта і блокчейн-проектами, на своїй платформі.