Соціум

Facebook посилила політику прямих трансляцій після теракту в Крайстчерчі

FacebookСоціальна мережа Facebook після теракту в новозеландському Крайстчерчі посилює політику трансляцій Facebook Live і буде тимчасово забороняти виходити в прямий ефір користувачам, які порушують ряд правил мережі, передає РИА Новости.

«Сьогодні ми посилюємо правила, які стосуються безпосередньо Live. Ми будемо застосовувати до Live політику «одного проступку» у зв’язку з більш широким колом правопорушень. З цього моменту, кожен, хто порушує наші найсерйозніші правила, буде відсторонений від використання Live на встановлений період часу — наприклад, на 30 днів — починаючи з першого правопорушення», — йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Facebook.

Зокрема, Facebook обіцяє тимчасово блокувати використання трансляцій для користувачів, які «діляться посиланням на заяву терористичної угруповання без контексту».

Соціальна мережа планує поширити ці обмеження на інші області в найближчі тижні. Facebook збирається почати з того, щоб заборонити тій же категорії користувачів створювати на платформі рекламу.

У двох мечетях Крайстчерча (Південний острів, Нова Зеландія) 15 березня відбулася стрілянина, в результаті якої, за останніми даними поліції, загинули 50 осіб, ще 50 постраждали. Прем’єр Нової Зеландії Джасінда Ардерн назвала подію терактом. Звинувачення у вбивстві пред’явлені 28-річному австралійцю Брентону Тарранту. Таррант знімав напад на одну з мечетей на відео і вів пряму трансляцію в соціальних мережах. Як повідомила прес — служба Facebook, в перші 24 години після стрілянини було видалено більше 1,5 мільйона відеозаписів, на яких була відображена стрілянина в Крайстчерчі.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net