Соціум

Facebook запускає платформу для знайомств

Поки нова платформа буде працювати тільки в Північній і Південній Америці, Південно-Східній Азії. Але на початку майбутнього року її запустять і в Європі.

Компанія Facebook створила новий сервіс для знайомств, повідомляє РИА Новости.

Поки нова платформа буде працювати тільки в Північній і Південній Америці, Південно-Східній Азії. Але на початку майбутнього року її запустять і в Європі.

Нова послуга отримала назву Facebook Dating. Вона, за задумом розробників, «дозволить вам простіше знаходити любов через те, що ви любите, допомагаючи вам заводити значущі стосунки через те, що вас об’єднує: спільні інтереси, події, групи».

Новий додаток сьогодні є в 20 країнах (США, Аргентина, Болівія, Бразилія, В’єтнам, Гайана, Лаос, Канада, Колумбія, Малайзія, Мексика, Парагвай, Перу, Сінгапур, Сурінам, Таїланд, Уругвай, Філіппіни, Чилі, Еквадор), для жителів Європи послуга буде підключена до початку 2020 року.

Як розповіли в Facebook, додаток доступний в новій версії соцмережі користувачам, які досягли 18 років. Профіль на сайті знайомств і основний профіль соцмережі будуть працювати окремо, при цьому сама соцмережа, ґрунтуючись на вашому профілі, буде пропонувати вам потенційних «половинок» з тих, хто також присутні на Facebook Dating.

У соцмережі зазначають, що аналіз даних користувачів дає «більш правдиву картину» про кожну людину, тому ще до знайомства ви зможете дізнатися потенційного обранця. Крім даних з Facebook, платформа знайомств буде інтегрувати пости користувачів з їхнім Instagram.

У компанії уточнюють, що після того, як система запропонує кандидатів, далі — справа за користувачами. «Якщо хтось вам цікавий, ви можете коментувати, ставити лайки, щоб познайомитися», — йдеться в повідомленні. А якщо зацікавленості немає, можна не тільки ігнорувати, але і видаляти користувача.

Творці вважають, що нова послуга — прекрасна можливість дізнатися «друзів своїх друзів» і людей за межами свого кола спілкування. За задумом розробників, «любов» не шукатимуть серед вже знайомих людей, однак, якщо почуття виникло до когось з вузького кола, для цього передбачена функція Secret Crush («Таємна пристрасть»), яка дозволяє таємно або, в разі взаємності, явно почати романтичні стосунки з кимось із знайомих.

У компанії запевняють, що користування Facebook Dating безпечне, і гарантують, що пошук знайомств не відображатиметься «на іншому просторі Facebook».

Нагадаємо, в березні 2018 року Facebook опинився в центрі скандалу, коли стало відомо про витік даних 87 млн ​​користувачів Facebook через компанію Cambridge Analytica. 1 липня Конгрес США повідомив, що Facebook ділився даними користувачів з 52 компаніями.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net