Соціум

Facebook зупинив роботу тисяч додатків

Американська компанія призупинила роботу десятків тисяч додатків після скандалу з витоком даних.

Компанія Facebook призупинила роботу десятків тисяч додатків приблизно 400 розробників. Таке рішення було прийняте в рамках розслідування витоку даних через консалтингову компанію Cambridge Analytica, йдеться в заяві Facebook.

Додатки, які мають доступ до персональних даних користувачів Facebook, компанія почала вивчати в березні 2018 року. До нинішнього часу фахівці перевірили 1 млн додатків, розслідування даних триває.

У деяких випадках додатки були заблоковані повністю, а проти деяких з них Facebook вирішила подати позови. Серед них — південнокорейська компанія з аналізу даних Rankwave, гонконгська LionMobi і сінгапурська JediMobi. У Facebook зазначили, що розроблені ними програми заражали телефони користувачів соцмережі шкідливим програмним забезпеченням.

Крім того, Facebook подала позови проти двох розробників з Києва — Гліба Случевского й Андрія Горбачова. У компанії стверджують, що за допомогою недобросовісної реклами та онлайн-тестів вони займалися крадіжкою особистих даних користувачів.

Нагадаємо, навесні минулого року стало відомо, що внаслідок масованого витоку особистих даних користувачів Facebook в розпорядження британської компанії Cambrigde Analytica могла потрапити інформація 87 мільйонів користувачів соцмережі.

Через цей інцидент компанія опинилася в епіцентрі масштабного скандалу.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net